söndag, september 23, 2007

Ibland tänker jag att livet är ett tv-spel.Ibland tänker jag att livet är ett tv-spel.
Jag försöker se svårigheter och jobbigheter som utmaningar att klara av. Som spännande uppdrag i en farlig pappadjungel på andra sidan jordklotet. Det brukar kunna bli både kul och givande.

Men den nya add-onen; "Tidig Söndag med F och S", är inte bra! Det här känns mest som ett billigt sätt för tillverkaren att krana mer pengar ur en målgrupp som, generellt sett, har ganska svårt att värja sig. En typisk halvhjärtad licensprodukt!

Sammanfattning, recension "Tidig Söndag":

Kontroll 2/10: I stort sett obefintlig kontroll. Spelet känns segt och svajigt utan någon styrsel, som att vada i sirap ungefär. Ett tydligt exempel på den sopiga kontrollen var när jag slog stortån rejält i tröskeln till toaletten, trots att jag egentligen var på väg åt ett annat håll, tror jag... Kontrollen känns slumpmässig och buggig i bästa fall.

Grafik 4/10: Grafiken är helt ok faktiskt. Ett extra plus också för den fina färgsättningen. I det långa loppet blir det dock lite enformigt med Barnkanalen på repeat, alternativt ungar på köksgolv med leksaker utspridda överallt.

Ljud 1/10: Under all kritik. ljudspåret är i princip olyssningbart. Jag blir efter bara en kort stunds spelande tvungen att stänga av ljudet helt.

Spelbarhet 3/10: Tillverkaren har visserligen ansträngt sig för att lägga in många slumpmässiga och överraskande moment, men efter en timmes spelade frågar man sig mest varför. Utan en tydlig idé och genomarbetad story räcker inte ens det för att krydda den här andefattiga anrättningen. Hela spelet blir till slut ett monotont utförande av uppgifter för att samla på sig credits. Enda pluset är spelets längd, det här spelet är så lång att det räcker och blir över, efter ett halvårs intensivt spelande har jag fortfarande inte kommit till första bossen.

Overall: Helt ok vissa dagar, mindre bra andra...

8 kommentarer:

Mats Ågren sa...

Det här var lätt det roligaste inlägget du skrivit!
Kram

Peter Barlach sa...

Håller med. Roligt!

Söderberg sa...

Tack för fina ord. Det är så jobbigt att skriva bara. Det är lättare att ta bilder...

Godiva sa...

Toppklass!

Jäkligt bra idé också, att man sliter med skiten för att komma upp en nivå. Nej, men usch, nu lät det religiöst.

Gultonade solglasögon är annars ett enkelt sätt att förtrolla vardagen.

Söderberg sa...

Alla har vi våra trick...

Godiva sa...

Jag förstår att du har mycket att leva upp till nu, men gud vad vi väntar på nästa inlägg här!

Söderberg sa...

Det är spännande grejer på g...

Huskorset sa...

En riktig gammal goding till femetta som jag missat.
Bravo!