måndag, september 28, 2009

Matkomfort dag 1, recensionJa, då tänkte jag så här, jag orkar in berätta så mycket om själva tjänsten. Det kan ni kolla upp själva här: http://www.matkomfort.se/. Kortfattat så är Matkomfort ett företag som levererar middagar mån - tors. Man får råvarorna på söndag kväll. Det som går att laga till i förväg är färdiglagat. Resten gör man själv. Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, komponerar varje vecka menyn.

Idag var det fiskgratäng på spätta med morot och fänkål samt en sås med vitt vin, citron, vitlök m.m. Till det var det potatismos.
Sås och grönsaker kom färdiglagade i lådor. Grönsakerna var delvis kokta och snyggt skurna. Såsen var färdiglagad och bara att hälla över gratängen. Spättafiléerna kom vakumförpackade. Några av fiskbitarna var lite trasiga, fast väldigt lite. Man lade grönsakerna i en form, rullade filéerna och lade över, saltade och pepprade och hällde sen såsen över. In i ugnen 25 min. under tiden kokade jag potatis och gjorde mos.

Positivt:
* Jag hade aldrig lagat denna rätt en måndagkväll annars
* Riktigt gott. Alla åt, barn som vuxna. Även lite känsliga tonåringar
* Extremt lättlagat
* Allt var mycket fräscht. Fisken kändes helt färsk
* Mycket fisk - lunchlåda imorgon

Negativt:
* Jag tycker att vi fick med för lite potatis. Jag lade i 8 extra potatisar, då räckte det precis.

Sammanfattning:
Helt perfekt! Halva anledningen till att jag bestämde mig för att prova var för att jag vill komma igång ordentligt med min egen matlagning igen, testa lite nya grejer och få lite inspiration. Det känns som att det kan bli så. Kul.

.

6 kommentarer:

Fru Kaos sa...

Gött mos!

Söderbergs Take sa...

det var det, lite extra smör i så blir det perfekt...

Gäddan sa...

Du glömde at vi också kokade ett vitkålshuvud till. Utan det hade man nog behövt ännu mer petatis!

Söderbergs Take sa...

Exakt, blomkål också. och lite tomat.

Huskorset sa...

Kul! En anledning så god som någon (inspiration asså).
Men om maten inte räckte...hur många beställde ni till?

Söderbergs Take sa...

Fisken räckte ju mer än väl, fast alla åt mycket. Det var potatisen det var lite lite av. Vi är ju 8 st men 6 portioner är det mesta man kan beställa. Eftersom vi har tre små, varav en ettåring kom vi fram till att det skulle räcka ändå. Pastan dag två räckte mer än väl.