måndag, december 01, 2008

Årets skylt 2008

Vinnaren i tävlingen Årets skylt är äntligen korad!

Läs mer här:
Årets skylt 2008


9 kommentarer:

Anonym sa...

Öööh?

Söderberg sa...

jäpp

Anonym sa...

Men vilket företag har designat den? Är det ngn som vet?

Söderberg sa...

Från capdesign.idg.se:

Klassiskt men modernt
Mannheimer Swartling är en advokatbyrå där gediget kunnande och kvalitet är några av företagets grundstenar. Företaget ingår i en marknad där konkurrensen är mycket hård och det gäller därför att ha ett starkt varumärke. Dolhem Design fick uppdraget att ta fram en ny grafisk profil åt Mannheimer Swartling som ska förstärka varumärket och göra det mer synligt. Under ledning av designern Anna Lindelöw har resultatet av den nya grafiska profilen gett företaget ett nytt uttryck som främst ska andas nytänkande, men samtidigt förmedla en klassisk känsla av företagets tradition och historia. En helt ny symbol har tagits fram som ska fungera som en flagga för företaget.
– Symbolen är en abstraktion av m:et i logotypens text. Det är inte självklart vad symbolen föreställer och det är inte heller meningen. Symbolen ska skapa tankeverksamhet och ge möjligheter till egna tolkningar, säger Anna.

Grundfärgen för den nya grafiska profilen är svart och ska ge intrycket av ett modernt, starkt och seriöst företag, samtidigt som svart är en funktionell färg att arbeta med i tryck. I och med den nya grafiska profilen har Mannheimer Swartling även flyttat till nya och fräscha lokaler på Norrlandsgatan.

Anonym sa...

Dolhem har designat loggan, men vilket företag har tillverkat skylten? Får inte reda på det, är det inget att vara stolt över?

Söderberg sa...

Focus har tillverkat skylten:
http://www.focusneon.se/


/Oanonym

Söderberg sa...

vad sa du nu då, anonymjävel?

Anonym sa...

Att de inte har uppdaterat sin hemsida ordentligt!!!:p Tack för hjälpen.

Söderberg sa...

det var så lite

förlåt om jag var otrevlig, men jag blev bara så glad när jag hittade det!

Jag ringde helt enkelt upp Dolhem och frågade